Synoniem.eu

Over de website synoniem.eu

Op synoniem.eu vind je tienduizenden synoniemen binnen de Nederlandse taal. Synoniem.eu is al jarenlang een grote bron van inspiratie bij het schrijven van teksten of bij het oplossen van woordpuzzels. Onze databank heeft per trefwoord sterke en passende synoniemen die geschikt zijn voor elk denkbare toepassing en context.

Synoniem.eu bestaat sinds 2014 en is al jaren een van de meest populaire online tools voor het vinden van de juiste synoniemen. Synoniem.eu is een initiatief van Alente Concepts en is uiteraard helemaal 100% gratis.

woorden op stempel

Hoe werkt het?

Synoniem.eu werkt heel eenvoudig. Binnen een paar seconden vind je andere woorden voor je zoekterm. Deze synoniemen kun je gebruiken om je tekst afwisselender en prettiger leesbaar te maken. In een mum van tijd verandert je kopij hiermee in een een meesterwerk.

In de zoekbalk met autocomplete functie wordt je zoekopdracht aangevuld met suggesties. Maak een keuze uit de lijst met trefwoorden en je krijgt direct talloze synoniemen voor je zoekterm. Je kan vervolgens op de synoniemen doorklikken om voor deze woorden weer nieuwe synoniemen te krijgen. Dit betekent dat je niet eindeloos door een papieren woordenboek hoeft te worstelen, maar dat je direct van woord naar woord kan springen.

Ook is het mogelijk om per letter van het alfabet door de website bladeren. Onderin op de pagina zie je een aantal leuke suggesties om zo nieuwe woorden en synoniemen te ontdekken. Daarnaast zie je welke woorden de meeste synoniemen hebben.

woordenboek

Disclaimer

We doen ons uiterste best om fouten in de resultaten en in de database te voorkomen. Desondanks kan het gebeuren dat er hier en daar wat verkeerde woorden en synoniemen tussenzitten. Ook zal er misschien af en toe een spelfout in de resultaten zitten. Als je fouten tegenkomt kan je dit doorgeven per mail.

Alente Concepts aanvaard geen aansprakelijkheid voor de juistheid, compleetheid en betrouwbaarheid van de gegevens, data en informatie die gepubliceerd is op deze website. Het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om te beoordelen in hoeverre de aangeboden synoniemen en informatie geschikt zijn om te gebruiken voor zijn of haar tekst, voor woordpuzzels of woordspelletjes of voor andere doelen.


Feedback

Heb je feedback om ons te helpen de website en databank nog beter te maken? Neem contact met ons op.